Tegeltak och papptak

Vi utför alla typer av takentreprenader såsom renovering, underhållsarbete och service inom takläggning, takarbete och byggnation. Vi har valt att specialisera oss på omläggning och nyläggning av tegeltak och papptak.

Tegeltak och papptak

Vilket tak vill du ha? Oftast är det flera olika faktorer som påverkar valet av takmaterial. Materialet till ett tak, bör du välja beroende på fastighetens arkitektur, och vad som blir snyggast mot den fasad som du har.

Vi lägger marknadens alla nya och äldre fabrikat av plåt profiler på läkt eller direkt på taket (click) vi tillser även att allt underarbete är utfört på rätt sätt samt special tillverkar skorstenar och genomföringar i egen verkstad och erbjuder en smidig ”allt i ett”-lösning.

Har du ett permanent tak med ingen eller mycket liten lutning rekommenderar vi att ni använder er av Tätskiktspapp. Pappen svetsas i skarvar och avslut, på så sätt kan vi garantera ett tätare tak. Det finns olika typer av takpapp med varierande kvalité. Kontakta oss så kan vi tillsammans titta på vad just  ditt tak kan behöva för lösning.

Olika typer av material/utförande

Betongpannor

Betongpannor är sedan 50 år tillbaka maskin tillverkade, alltid med fals och utformade antingen med en enkel eller dubbel kupa. Falsen gör att taktäckningen blir helt tät och den fukt samt vatten som letar sig in rinner ned på nästa betongpanna vilket gör att underlagspappen alltid håller sig torr.

Dagens betongpanna går att få i de flesta kulörer och håller en otroligt hög kvalitet. Passformen på betongpannor är mycket noggrann. Vikten är densamma som tegelpannor.

Lertegelpannor har använts i hundratals år, den första var enkupig. Det finns både en och tvåkupigt även med och utan fals. Väljer man att lägga lertegel utan fals rekommenderar vi att taklutningen är mer än 22 grader.

Lertegel ger ett mer estetiskt passande utseende på äldre fastigheter och vid arbete med dessa krävs ibland att man använder sig av denna typ av tak för att bevara det kulturell. Bra att veta är samt att lertegel innefattar mer arbete och är ett dyrare alternativ än betongpannan.

Underlagspappen är otroligt viktig att den monteras rätt från början för att undvika läckage vid anslutningar, skarvar plåtanslutningar med mera. Ett noggrant arbete med pappen minimerar risken för läckage. Ett litet läckage kan nämligen orsaka omfattande och kostsamma skador på din fastighet.

Scroll to Top